Házi mustár recept

Házi mustár recept

A házi mustár készítése nem ördöngösség, sőt gyerekjátéknak is mondhatnám. A boltban kapható mustárok nemcsak, hogy őrült drágák, tele vannak mesterséges anyagokkal, ízfokozókkal, tartósítókkal. Brrrr!

Készíts inkább otthon mustárt!  Íme a pofon egyszerű recept:

Hozzávalók:

  • 10 dkg mustármag
  • 1,5 dl balzsamecet/ vagy jó minőségű almaecet (lehet ez is saját)
  • 1 dl víz
  • 1 tk bors
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk méz
  • 1 kk só
  • 1 csipet kurkuma (a kurkuma
    szép színt is ad a mustárunknak)
Házi mustár recept
Házi mustár recept

Az elkészítés menete:

  1. A mustármagot kávédarálón ledaráljuk
  2. A darált magokat 24 óráig áztatjuk az ecetben. 
  3. Másnap hozzákeverjük a fűszereket, és kész is vagyunk. Ha sima mustárt szeretnénk, botmixerrel simára lehet dolgozni, de ez nem fontos, szerintem sokkal finomabb a darabos! 

Egészségedre! Ja, és ne felejtsd el megosztani, ha tetszett. 🙂

Mi a véleményed?

1 pont
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

A továbbiakat Facebook oldalunkon találhatod. Nézz be hozzánk, katt ide!

Szólj hozzá a témához regisztráció nélkül!

Hozzászólás

hozzászólások