Karácsonyi ételek – A Danubius Hotels főszakácsainak ajánlásával

Karácsonyi receptek - Szenteste puding fahéjas meggyöntettel

SZENTESTE PUDING FAHÉJAS MEGGYÖNTETTEL

Karácsonyi receptek - Szenteste puding fahéjas meggyöntettel
Karácsonyi receptek – Szenteste puding fahéjas meggyöntettel

Hozzávalók 10 személyre:
1 l tejszínhab
10 dkg durvára tört dió
10 gr ôrölt fahéj
5 gr ôrölt szerecsendió
10 dkg cukrozott
narancskocka
10 dkg aszalt szilva
3 dkg zselatin por
6 dl víz
15 dkg porcukor

Meggyöntet:
25 dkg magozott meggy
10 dkg kristálycukor
5 gr ôrölt fahéj

Díszítés:
10 dkg táblás étcsokoládé
5 dkg marcipán
5 gr ételfesték



Elkészítés:

A felvert tejszínhabhoz hozzáadjuk a diót, aszalt szilvát, narancskockát, fűszereket és cukrot, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint és formába töltjük.
Dermedés után kiborítjuk a formából és a lefőzött meggyöntettel tálaljuk. Díszítésnek készíthetünk csokoládé „leveleket” és marcipán gyöngyöket.

Mi a véleményed?

0 pont
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hozzászólás

hozzászólások