Karfiol röszti

Karfiol röszti

Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához! Persze nem csak diéta idején érdemes karfiolt enni, mivel nagyon finom!

Hozzávalók

1 nagy fej karfiol
2 tojás
½ csésze reszelt parmezán sajt, 
⅓ csésze metélőhagyma, vékonyra szeletelve
3 gerezd darált fokhagyma, 
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál só, 
½ teáskanál fekete bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
2. Egy durva reszelőn lereszeljük a karfiolt.
3. Tegyük a karfiolt egy tálba és szórjuk meg ½ teáskanál sóval. Keverjük össze és hagyjuk 20 percig állni, míg vizet ereszt.
4. Együk a karfiolt gézdarabba vagy konyharuhába és csavarjuk ki belőle a nedvességet amennyire csak tudjuk.
5. Adjuk a karfiolhoz többi hozzávalót. (Sajt, metélőhagyma, fokhagyma, olívaolaj, bazsalikom, bors, és a maradék ½ teáskanál só.)
6. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Osszuk a karfiol keveréket 6 egyenlő részre, helyezzük a tálcára és formázzuk.
7. Süssük 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.
8. Hagyjuk hűlni a karfiol rösztit 15 percig, majd tálaljuk kedvenc mártásunkkal.

Jó étvágyat!

Nézd meg videón, hogy készül!

Mi a véleményed?

0 pont
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

A továbbiakat Facebook oldalunkon találhatod. Nézz be hozzánk, katt ide!

Szólj hozzá a témához regisztráció nélkül!

Hozzászólás

hozzászólások