Eper – chili kocka

Eper- chili kocka

Hozzávalók:

760 g cukor
800 g eper püré
20 g pektin
2 tk Tabasco
10 g borkősav
50 g porcukor

Elkészítés:

1. Keverjük össze az eper pürét 720 g cukorral egy nagy serpenyőben, és forraljuk fel.
2. Egy keverőtálban keverjük össze a pektint és 40 g cukrot. Amikor a püré felforrt, hozzáadjuk a keveréket.
3. Forraljuk fel egyszer, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a borkősavat és a Tabascot.
4. Szilikon lappal vagy sütőpapírral béleljünk ki egy tálcát vagy szögletes edényt. Öntsük a kocsonyás keveréket a tálcára, és hagyjuk legalább 4 órán keresztül a hűtőben.
5. Ha megszilárdult, vágjuk fel egyforma 2 cm-es kockákra. Forgassuk minden oldalát porcukorba és tálaljuk.

Mi a véleményed?

0 pont
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Tovább olvasva tekintsd meg a bejegyzés alatti cikk ajánlót, hátha találsz ott is valamit, ami felkelti a figyelmed!

A továbbiakat Facebook oldalunkon találhatod. Nézz be hozzánk, katt ide!

Szólj hozzá a témához regisztráció nélkül!

Hozzászólás

hozzászólások